Sanden!

Idag efter en skön sovmorgon till halv nio så beslutade vi oss för att prova skärgården! Det brukar ju vara vackrare väder utåt kusten! Efter en seg men skön morgon så kom vi tillslut iväg lagom vid lunch tid.
 Och vilken härlig dag! Varmt, soligt, god mat och saltvatten!
Det var verkligen en riktigt härlig semesterdag!


Thea och jag njuter i solen!



Badtjejerna!


Lunchen är på väg!


Gott gott!

Och dagen avslutades med glass i söderköping! (och en trisslott men det var en nit :-()


Första semesterveckan gjord!

Ja, fasen vad tiden rusar iväg.... Men vilken trevlig och härlig vecka vi haft. Även om jag varit lite småsur på vädret imellanåt.....
I tisdags firade vi lilla Hannah som blev hela 4 år. Hon blev så glad för alla presenter!
I onsdag var vi en stund på rejmyre marken men det var så varmt och skönt att vi beslöt att åka o bada istället. Sen blev det grillning och mys på kvällen!
Igår var vi hemma hela dagen och fick hur mycket som helst målat! Det var skönt att bara va hemma och göra lite nytta också. Barnen lekte lite med grannpojken så de var också glada!


Gustavsviks upplevelsebad

Där har vi tillbringat vår första semesterdag! Och gu så kul vi haft!!
Satt igår och surfade lite och kände att vi måste hitta på nåt kul denna vecka också så dök jag på det här.
Så himla kul både för oss och barnen! För en resa på knappt 2 timmar och en slant på lite drygt 300:- så fick vi en heldag med plask, lek och stoj!



Imorgon firar vi Hannah som blir 4 år!! Många GRATTIS till vår prinsessa!

Finns bara ett ord idag....

SEMESTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Snart så...

..är det SEMESTER!! Bara imorgon kvar sen ska det bli 4 härliga veckor ledigt! Vi kommer göra lite av varje. Ta dagarna som dom kommer mest. Den resan vi planerat blir ner till Göteborg! Där ska vi b la gå på liseberg, åka paddan och besöka universium! Det ska bli riktigt trevligt!
Imorgon kväll kommer pappa och Anita och firar Hannah för sen ska pappa iväg på hoj semester. Barnens farmor, farfar, farbror och faster kommer på söndag och mamma och syster med barn kommer på den riktiga födelsedagen på tisdag!
Så det blir kalasande i dagarna tre här!
Hoppas att vädret blir skapligt så vi kan vara utomhus!

Ha en skön sommardag!

Så då har jag shoppat.....

... present till Hannah! Men FY rent ut sagt vad svårt det var!! Alltså leksaksdjungeln är ju ENORM! Jag tillbringade en timme snurrades runt i affären och hade så svårt att bestämma mig! Det är ju inte precis billigt heller så man vill ju verkligen köpa något man tror kommer användning! Så till slut blev det då PLAY MOBIL och en bondgård med tillbehör av kor, kaniner, grisar, människor och lite annat. Och sen köpte jag till en traktor.
Jag tror och hoppas hon kommer bli glad på tisdag!

Ikväll blir det lipstick jungle och prison break sen är denna dag gjord!

Sötaste!


Thea och Hannah en morgon innan vi ska till dagis!

En dag i staden.....

...har det blivit idag. Eller i städerna kanske jag ska säga för vi började i Linköping och "Kurts husvagnar". Där spanade vi runt lite så vi vet på ett ungefär vad vi vill ha till nästa år då det är dags för ett husvagnsköp! Vi fastnade nog mest för Hobby, Kabe eller Solifer. Men vi får väl se vad som finns på marknaden nästa år!
Sen fortsatte vi till toys ´r us där Hannah fick peka ut vad hon önskar sig i födelsedagspresent. Det blev en hel lista:
*Askungen Barbie
* Allt inom Tingeling
* Play mobil
* lego små klossar
* Disney golf set
* Talade fifi docka
* Color kids
Vi kommer köpa Play mobil till henne. Tror det blir Äventyrsparken eller prinsessslottet.

Sen åkte vi in till Norrköping och besökte city!! Det kändes som en evighet sen vi var där. Nu för tiden åker vi nästan bara till Maxi. Det känns liksom smidigare när man slutar jobbet.
Vi käkade lunch på kupolen. Barnen tog pannkakakor och Macke och jag käka sallad! Gott!
Sen shoppade vi lite smått och gott! Var en riktigt trevlig dag! Kul att hitta på nåt när det ändå inte är nåt kul uteväder med regn hit och dit.....

Hem kom vi inte förrens ca 17 och då var det dags att börja med middag! Sen blev det badning av barn och klippa naglar och måla dem rosa och fina inför dagis imorgon! 5 dagar kvar sen SEMESTER! Något som hela familjen ser fram emot! Hoppas bara vädret blir på vår sida tills dess.....

Och nu har jag gett upp.....

Ja, jag ger mig, jag klarade det INTE! Det var inget för mig att detoxa... jag blev yr, supertrött och fick en sjuinnenordens huvudvärk så det blev en pina att jobba! Igår kom jag hem vid 18,30 kl 20 var jag däckad....
Så idag drack jag kaffe igen! Såååå gott! Jag skiter i att var giftfri! 
Nä, ikväll tar jag mitt ett glas vin också! :-)

Detox

har jag börjat med idag! Men egentligen ska man ju köra två veckor men en får räcka för mig då jag inte vill göra det när jag börjar semestern! Men en vecka måste ju vara bättre än ingenting!
Så nu har jag precis intagit en sallad på tomat, gurka, avocado, mango och lök! Gottig! Senare ikväll blir det en smoothie på banan och jordgubbar!
Till imorgon lunch har jag rostat massa rotfruker i ugnen!
Det värsta är KAFFET!! Jag har inte druckit en enda kopp idag....
Fasen vad det regnar ute... Ikväll blir det att krypa ner under filten och se en film!


Vad skönt det är....

....att jobba dagtid!! Gör ju det nu i veckorna två då jag jobbar i charken! Najs är det att sluta 16 varje dag :-)
Känns som jag får så mycket mer gjort och att jag träffar mina skruttor mer! De måste ju trots sommar gå och lägga sig skapligt så de orkar upp om mornarna! Annat blir det om 1½ vecka! Då får de va vakna så länge dom vill för då har vi SEMESTER!!!

Bröllopspresent.

Jag fick en härligt god doftande parfum av min kära man. Celine Dion -BELONG och till den en lika god doftande body lotion! Tack mitt hjärta!!

Vila, läsning, mys......

...god mat och dryck, korsord och solning!
Vi åkte i fredags kväll ner till härligheten och lugnet i skeppsgårn! Barnen tyckte det skulle vara spännande att ha mormor här hela helgen så de vinkade glatt adjö till oss.

Väl nere så regna det och regnade... Så bullens och den kalla ölen fick intagas i förtältet. Men vad gjorde det egentligen?!
Sen åkte alfapet fram och det var roligt! Vi upptäckte att det var  5 (!) år sedan vi spelade det!

Vi vaknade 02,45 ca av att regnet stod som spön i backen... Nästa gång vi vaknade vid 7 regnade det än dock inte lika kraftigt men ändå. Suck! Vi somna om....
Kl 10 är det klarblå himmel och en stor stekande sol! Ljuvligt!

Ett dopp i det blå härligt varma men svalkande vattnet blev det också!

Ett boktips från mig till er: Camilla Läckberg- sjöjungfrun. Jag var som klistrad!!

På kvällen blev det god mat och mer spel!

Vi kom hem vid 15- tiden idag och barnen blev nog glada av att se oss!

Nu är det två veckor jobb kvar innan den riktiga semestern drar igång!
Men det var en riktigt najs avkopplande helg!

Kallt....



En påminnelse om hur det är på andra delen av året......

Det är mycket gnäll nu......

.....på väldigt många människor tycker jag. VARFÖR?! Visst det ÄR varmt men är det inte det vi drömmer om hela långa vintern? Visst det ÄR tugnt att arbeta i tryckande hetta men som tur är har vi friskt gott kallt vatten i kranen!
Nä, nu tar vi och njuter istället va?
Tiden går så fort så snart sitter vi här med raggsockor och termobyxor och gnäller över hur kallt det är......

Varför?

Varför måste regnet komma nu? Lagom till helgen?? Vi som ska ut och mysa, jag och min man, i skärgården! Visst, vi kan ju mysa ändå men vad gott det hade varit att fått njuta i solsken också!
Min snälla rara mamma kommer redan fredag kväll så då pyser vi!  Bullens pilserkorv är inköpt och mariestads öl står på kylning som fredagsvickning när vi kommer fram!
Sen blir det att koppla av och äta gott och dricka gott för hela slanten!

Tack snälla mamma för att du finns och ställer upp!

Tack snälla pappa och Anita för att vi får låna erat paradis!

RSS 2.0