En helt fantastisk helg blev det...

av den här helgen! Vi skulle ju ha åkt bort men så kom sjukdomar ivägen och förstörde allting så det blev att stanna hemma. Så vi passade på att bjuda in goda vänner på middag och vin på lördagseftermiddagen!
Så på lördagsmorgon tog vi en lång härlig frukost och sen åkte vi in till stan och handlade godsaker till middagen och godsaker att dricka :-)
Sen tillbringade jag några timmar i köket och det kändes så skönt att dona utan att känna stress som man gärna gör en vardag! Det blev parmachips, grissini och vitlöksost till lite plock förrätt till drinken. Sen blev det boeuf bourguignon med massa vin, lök, morötter, nötkött och godsaker och till det en krämig potatisgratäng. (Barnen fick blommig falukorv) Till dessert blev det en jordgubbsmousse serverad med färska jordgubbar och lime!
Mums!
Idag så föreslog jag efter frukost att vi skulle ge oss ut i skogen och leta efter kantareller! Både man och barn tyckte det var en bra idé så vid 9,45 satte vi ner våra gummisko klädda fötter på skogsmark. Tyvärr var det en dålig skog vi hamna i. Mycket ristrampande och få svampar.... Nä, vi tröttnade nog måste det finnas svamp!! Vi åkte till en annan skog.. Och där hittade vi paradiset :-) Underbart härliga svampar visade sig och vi plockade med glädje!
Sen blev det en mumsigt god kantarellsmörgås till lunch :-)


ÄNTLIGEN svar från kärralund!

Ja, det var på tiden! I fredags så fanns det ett mail därifrån i min inkorg! Ja, de bad såklart om ursäkt och erbjöd oss en fri övernattning i stjärnbyn under 2009 eller 2010 för att visa att det inte tillhör vardagen hos dom med så dålig service, städning osv... ELLER så får vi tillbaka 695:- .  Men valet var enkelt. Vi tar pengarna. Varför ska vi ha en stuga nu när vi har husvagn ;-) Nej vars men vi har inte tänkt tillbringa nästa sommar i Gbg så då känns det bättre med pengarna.
Så skönt att äntligen få höra något ifrån dem och få ett avslut! Undra nu hur länge det tar innan vi ser pengarna?!

Hannahs barnkalas den 16/8

Hannah hade sitt allra första barnkalas iår när hon fyllde 4 år! Hon bjöd in sina kompisar från dagis och även syrran fick
en inbjudan!

Istället för den traditionella fiskdammen så hängde vi upp godispåsarna i trädet!
Ett godisträd!!


I väntan på marängswiss och rosa chokladbollar!


Hela kalasligan!


Tuffe tuffe tåget går..... mot godisträdet.....

Tack alla barn som kom och gjorde Hannahs kalas toppenbra och tack för alla fina presenter!

Bara en uppdatering....

Jag som var så glad över att kärralunds camping bad så många gånger om ursäkt och de genast skulla ta tag i vår reklamation... Vad händer? INGENTING! Vi får inget mail, vi får inget per post och våra telefoner har inte ringt.... MEN vi har ringt tillbaka till dom OM och OM igen MEN hon Chefen är på möte, på lunch, ute i ärende etc etc.... men VARFÖR ringer inte människan upp? Vi lämnar ju faktiskt meddelande om att vi vill det..... HUR kan de dissa folk så här?! DÅLIGT!!!!!

Ursäkt från Kärralund!

Ja, vi har ju lämnat in reklamation för stugan vi hyrde i kärranlund i juli. Efter det stod att man skulle få respons på den inom 10 dagar började vi bli lite irriterade på att vi inte hört något. Så jag skickar ett mail i förra veckan- inget svar.
Vad dåligt tycker vi! Min man ringer dit för att tala med dom igår kväll men bli hänvisad till att ringa under kontorstid och tala med chefen och det gjorde han idag!
Hon ber flera gånger om ursäkt och säger att de har massor att göra men hon ska genast ta tag i vår reklamation och imorgon ska vi få besked om ersättning!
Skönt att de tog tag i det för ett tag började vi tro att de är för stora för att bry sig. Men så var alltså inte fallet! Bra känns det!

Träning på hög nivå!

Jag är imponerad av min man! Han har börjat träna!! Han har alltid tyckt att träning i alla former varit tråkigt men nu så... Tack vare "Active Sports- Personal Trainer". Det är riktigt bra och ger en en rejäl träning! Och så smidigt! När barnen lagt sig på kvällen är det bara att starta och träna! Inte åka iväg till ett gym. Perfekt!
Detta är en träningsmetod som vi varmt kan rekommendera!
Det finns en 30 days challange där du sätter mål på hur många kalorier du vill bränna osv. Spelet lägger upp ett bra träningsprogram efter du lagt in lite info om dig själv. Sen kan du välja mellan lätt, mellan och hård träning!
Jättekul!

Då så då var det över!

Årets semester har kommit till sitt slut! Jag har lite höstkänsla i kroppen faktiskt. Det känns höstigt ute i regn och blåst som är blandat med lite sol nu och då. Och detta mörker..... Skymmning kommer tidigt och vid 22 är det bäcksvart ute. DET är höst det! Fast egentligen känner jag mig inte så deppig för det. Vi har haft en underbar semester och vi har gjort många trevliga saker den här sommaren! 
På sätt och vis kan det nu bli lite skönt att krypa upp i soffan med sin älskade familj se lite på tv och tända några ljus. Imorgon avslutar vi dessa 4 lediga veckor med barnkalas för Hannah. Hon har bjudit 9 barn så det lär bli full rulle här hemma imorgon mellan 13-15.  Hoppas hoppas det är uppehåll så vi kan hålla till utomhus.
Jag har mått skit i två dagar också.. Magkatarr... Usch och fy vad det har värkt i min stackars mage. Nu idag börjar det kännas bättre äntligen. Lite ont nu och då men inte hela tiden som det varit förrut. Kan det ha blivit FÖR mycket gott att äta OCH dricka under semestern kanske?!

Nu kommer det bli lite sommarkryss på tv:n här och barnen ska få sin lördagliga dos av chips och godis! (kanske mamma smakar en bit ;-) ) Innan det är måndag och vardag igen och det nyttiga livet måste börja igen :-)


Husvagnssemester!

Vi har varit på vår första mini semester med husvagn! Resan bar av till lysingsbadet i Västervik och där var vi sön- ons! Det är verkligen mysigt trångt i husvagn! Vi har haft det jättebra även när det regnade för då kurade vi ihop oss såg på film och löste korsord! Det har verkligen blivit lite av varje dessa dagar. Vi har badat,haft besök, hyrt cykel, grillat, lagat mat på gasolspis, ätit världens största pizza, myst, sett på film, spelat minigolf, hoppat i luftkuddeland.....


Förtältet börjar komma på plats!


Badning  i eftermiddagssolen!


Världens största pizza? Jättegod!


Familjen på cykeltur! Gu vad barnen skratta :-)


Tjejerna på minidisco!

Ja som sagt det har varit härliga dagar! Jag rekommenderar verkligen lysingsbadets camping!

HUSVAGN!

Nä, vi kunde inte vänta......
Så idag har vi köpt en!!! Vi får den tillpiffad och fin på fredag!  En POLAR 547GLS är nu i våran ägo!

Liseberg

Naturligtvis LISEBERG! Vad barnen har längtat och väntat! Men OJ så mycket folk.... Det var ungefär 40 min - 1 timmes kö till alla attraktioner så tyvärr blev det inte så mycket åkande som man hoppats på men vi var nöjda och glada ändå!Thea höll igång ända till 23,30 då vi var tillbaka i stugan! Hannah somnade i vagnen vid ca 22.


Dagen har bara börjat!


Tjoho!


Thea rattar och styr!


Hannah blev lite rädd i denna....


Markus och jag ska kolla 3D!


Lite choklad hade vi tur att vinna också!
Här är klockan 23 och liseberg stänger! Hem till stuga och sova!


På väg och framme....GÖTEBORG!

Vilken vecka vi haft! Kanon helt enkelt fast med några minustecken! Vi börjar från början.....
Måndag morgon klockan är 06,30 vi stiger upp och visst gör man det med lätthet när man är på väg till nåt kul!
Packar det sista och sen ger vi oss iväg! Frukostbuffé på Gyllene uttern MUMMA!

Vädet kunde väl varit bättre men herregud det är ju SEMESTER!!! Positivt tänkande!

Nästa stopp blev i jönköping men det var bara för att ge bilen mat.
Ett stopp till i borås men där blev inte så mkt mer än lite skräp handlat. Då verkligen ÖSTE regnet ner så det kändes ju lite halvtrist MEN som sagt..... positiv.....

Väl framme i göteborg var klockan lite för lite för att checka in i stugan så vi hittade ett mysigt trevligt café.

Som serverade en underbart god hallonpaj


Sen fortsatte regnet att ösa ner så det blev en kortspelskväll inne i stugan


Ett minus är våran besvikelse när vi upptäkte att vi inte alls fick en nyrenoverad stuga som utlovades på hemsidan.
Den var inte heller särskilt välstädat och det känns ju också lite trist men men....
Regnet öste ner HELA natten så sömnen blev sådär men va f..n det är ju SEMESTER :-)

På morgonen vid 8 när vi stiger upp ser vi en sol på en inte klarblå men likväl en halvblå/grå himmel och allt känns så bra inför dagens aktiviteter!



RSS 2.0